Ett nytt sätt att förvandla barnmöbler!

Som trötta småbarnsföräldrar letade de efter ett enklare sätt att piffa upp barnens rum, och utvecklade utbytbara dekaler som appliceras på möblerna för ett mer designat och personligt uttryck. Nu har de lanserat i Sverige. 

Småbarnsföräldrarna Hanna och Johanna tröttnade på pressen att vara kreativa och DIY:a projekt i barnens rum. Nu har de lanserat Piffa, som erbjuder utbytbara dekaler i olika mönster, motiv och färger som enkelt placeras på barnens möbler för att göra dem mer livfulla och dekorativa. Dessutom kan dekalerna användas för att renovera upp och förlänga livslängden på slitna och återbrukade möbler. 

– Vi insåg att vi båda två ville designa och inreda barnens rum, men att det saknades ett alternativ för de föräldrar som inte orkar eller för all del kan genomföra stora DIY-projekt, säger Hanna Wennberg, vd och medgrundare för Piffa. 

Alla designs är framtagna i den egna designstudion i Stockholm, och dekalerna produceras efter beställning i Sverige på ett giftfritt och miljömärkt material som enkelt appliceras på möblerna för ett nytt utseende. 

– Våra motiv och mönster uttrycker mötet mellan barns lekfullhet och skandinavisk stilfullhet. Det har varit otroligt viktigt för oss att skapa en kollektion som älskas av både barn och vuxna, och som utmanar det vita och beiga barnrummet vi ser så mycket av i Sverige, säger Johanna Båth, medgrundare och produktansvarig för Piffa. 

I sortimentet finns dekaler för Ikeas barnmöbel-serier Trofast, Duktig, Lätt, Flisat och Dundra, tillsammans med namnskyltar och posters att dekorera dörrar och väggar med.