Husnytt

I den nya tapetkollektionen The Apartment syns expressiva mönsterbilder i livfulla färgkombinationer men också eleganta nyanser som går ton i ton. Boråstapeter lanserar kollektionen under sitt nya koncept Studio Collection. Där utforskar de själva idén om vad en tapet är och tar avstamp i långa hantverkstraditioner och kärlek till mönster för att blicka framåt. Sammetsmatta mönstertryck på metallic-bas, linjer med silversvärta och subtila pärlemoskimmer utmärker den häftiga kollektionen.

Gammalt blir nytt

Att ge funktionella men lite slitna ting nytt liv med ny färg är ett smart sätt att värna om miljön.

Med färger från Beckers kan man på ett enkelt sätt förvandla loppisfynden eller de gamla trädgårdsmöblerna till hållbara och användbara möbler. Genom att måla med rätt kvalitet kan möblerna stå ute och blir hållbara en längre tid. Perfekt Plus Fönster & Snickerifärg från Beckers är framställd för att ge en mycket tålig yta, som står emot både fukt och solens UV-strålar. Planteringsbordet är målat i Sjögräs 090. Rek ca pris 665 kr/ 2,7 liter.

Stilrena väggar

Den putsade slätsponten i täckmålad grå är en nyhet hos Norrlands Trä. Slätsponten ger en modern, stilren och slät vägg där profilen har en liten fas som ger en mjuk övergång mellan varje bräda. Träet har först putsats för att ge en mjuk yta och därefter behandlats med en täckande grå, matt färg. Fuktkvot 8%, tjocklek 15 mm.

Klassiskt konformad

Peak, en ny väggarmatur för utomhusbruk från Hidealite. Armaturen har en klassisk konformad design som skapar en bred ljusbild och lyser därmed upp både vägg och mark. Finns med integrerad LED eller E27-sockel. Båda modellerna har IP54-utförande med tålig pulverlack för att klara vårt nordiska klimat. Från ca 1 195 kr.

Genomtänkta utemöbler

Att möblera på mindre ytor kräver planering och små, nätta möbler. Klövervik fåtölj och bord i ljusgrå konstrotting och svart metallstomme. Hillerstorp, ca 2 599 kr för två stolar och ett bord.