Historiska Eton Candlemaker lanserar Charity Candle för att stödja Ukraina

Ett historiskt ljusföretag baserat i Berkshire har lanserat ett exklusivt ljus i begränsad upplaga, tillgängligt över hela världen för att samla in pengar till de som drabbats av de förödande händelserna som utspelar sig i Ukraina. William West Candles, som erbjuder ett högkvalitativt urval av handgjorda sojaljus, använder vinsterna från det nya välgörenhetsljuset för att stödja dem som drabbats av den ryska invasionen.

Det vackra, handgjorda, cruelty-free och veganvänliga Flame of Freedom-ljuset är tillverkat av sojavax som har färgats för att återspegla färgerna på den ukrainska flaggan. Det lätt söta vaniljdoftande ljuset ansluter sig till det befintliga William West-sortimentet, vars produkter är inspirerade av den lokala Berkshire-historien.

William West Candles-teamet som tidigare varit upptagna med att samla in pengar för att renovera 1400-talets korsvirkesbyggnad som talghandlaren William West först började tillverka ljus från 1661, riktar nu sin uppmärksamhet mot en mer brådskande fråga. 100 % av vinsten från försäljningen av ljuset Flame of Freedom kommer att doneras till humanitära ändamål i Ukraina, inklusive den ukrainska ambassaden och UNICEFs nödupprop.

Olga Line, Candlemaker på William West Candles, säger “Den fruktansvärda situationen i Ukraina har fått oss att känna oss hjälplösa – som om det inte finns något vi kan bidra med från så långt borta – och vi vet att många andra människor här i Storbritannien känner likadant. Men vi kan inte bara luta oss tillbaka och se när världen faller.

“Här på William West Candles vill vi visa att det finns sätt som vi alla kan göra vår del på, även genom något så enkelt som att köpa ett ljus. Frihetens låga kan brinna lågt, men den får aldrig släckas.”

För Olga ligger det varmt om hjärtat att samla in pengar till Ukraina, eftersom hon själv är en stolt ukrainare. Medan hon nu bor i England är många medlemmar av hennes familj, inklusive hennes föräldrar och syskon, kvar i Kiev. Olga hade varit angelägen om att hennes familj skulle fly, men en kombination av hälsotillstånd och en önskan att skydda sitt land har gjort att många stannat kvar. Hon har dock återförenats med sin 16-åriga systerdotter, som reste genom fyra länder på egen hand för att bo hos Olga och maken Roger i Eton.

Det uppskattas att två miljoner ukrainska barn har tvingats fly till grannländerna och ytterligare 2,5 miljoner har tvingats lämna sitt hem i Ukraina. Donationer från William West Candles till UNICEF Emergency Appeal kommer att användas för att skydda ukrainska barn under denna mycket svåra period.

Företaget har redan samlat in mer än £15 000 för att stödja Ukraina. Och det finns fortfarande tid att hjälpa till att ta den siffran ännu högre. Flame of Freedom-ljuset kan köpas för £30, och all vinst går till ukrainska ändamål. Världsomspännande frakt är tillgänglig.

För att ta reda på mer eller köpa ett välgörenhetsljus, besök www.williamwestcandles.com