Månadens bästa

Hem Ljuva Hems chefredaktör Jenny Olsson har samlat månadens favoriter! Passa på att vintergrilla under julledigheten, dekorera en frosttålig kruka eller lys upp trädgården och mys framför en stämningsfull öppen eld.

VINTERGRILLA

Att grilla hör inte bara sommaren till. Varför inte bryta av innesittande och alla former av julmat med att klä på er och samlas kring grillen? Kamado grilllen Big Green Egg är tillverkad av högkvalitativ keramik och har många användningsområden. I den går det att såväl röka, rosta och ånga som att baka och grilla.
Big Green Egg MiniMax, ca 11 490 kr.

FROSTTÅLIG KRUKA

Skålen/krukan Pasiphae är handdrejad och gifter sig fint med julens arrangemang. Kommer till sin rätt som ett välkomnande inslag vid entrén, i uterummet eller varför inte på en grindstolpe.
Då terrakottan bränns vid mycket hög temperatur, cirka 1100 grader så har den också en hög frosttålighet.
Från Cadabra Desig. Finns i tre storlekar, 40, 50 och 60 cm. Pris från 750 kr.

LYS UPP

Belysning utomhus kan verkligen skapa stämning året om, men allrahelst under de mörkare årstiderna. Hos Dany’s Home finns dekorativa hänglyktor i patinerad metall med kedja, som ger ett rustikt och samtidigt vackert uttryck. På de cylinderformade lyktorna kan man lyfta ur glaset för att använda lyktan som ampel och fylla den med till exempel gran- eller tallris och en ljusslinga.

Cylinderformad hänglykta i smide/rost, D18xH41 cm, 475 kr och D25xH56 cm, 595 kr. Kedjan är 28 cm på både den mindre och större lyktan.STÄMNINGSFULLT

Med en eldstad kan man både skapa stämning och värme.
Samlas runt elden för att fika, grilla korv eller marshmallows.
Eldstad Ember från Rusta är tillverkad i gjutjärn och står på stativ, vilket gör att du enkelt kan flytta och ställa upp den där du vill ha den.

Eldstaden är Ø47 cm och kostar 349 kr.