PotPaws – lyxiga kruktassar i svensk design av Malin Carrick

Nu lanseras ”PotPaws” – en ny serie kruktassar som ger inomhuskrukor, skålar och vaser, ett nytt, lyxigt utseende samtidigt som de skyddar underlaget de står på. Malin Carrick står för produktutveckling och design, något hon väl bemästrar efter mer 30 års erfarenhet som guldsmed och produktutvecklare, varav 14 år som produktutvecklingschef på Efva Attling.

PotPaws är en smart och snygg lösning som förhöjer utseendet på inomhuskrukor, skålar, ljusbrickor eller vaser. PotPaws är tillverkade i pläterad metall och finns i zink-, silver- eller guldfärgade. Om krukan har en hel botten utan hål, kan tassarna fungera som ett skydd mot fläckar på fönsterbrädan, bordet eller ytan den står på.
Det är funktion och design som förhöjer, menar designern och produktutvecklaren Malin Carrick.

– Jag brinner för att skapa en vackrare vardag där du omger dig med saker som förhöjer din omgivning, säger Malin Carrick.


PotPaws passar till krukor och föremål med rak nederkant i storlekar från ca 8 till 20 cm i diameter. Varje tass är ca 3 x 3 cm och den höjer krukan från underlaget med en halv centimeter. Tassarna är tillverkade i zink. Det finns sex olika modeller och tre olika färger; zink-, silver- eller guldfärgade. PotPaws finns att köpa på Matsilver.se och kostar från 395 kr (3-pack).

Malin Carrick är guldsmed i grunden och har i över 30 år jobbat som produktutvecklare och tillverkare på bolag i olika storlekar och tillsammans med nationella och internationella utvecklingsteam i Sverige och runt om i världen. Bland annat var hon produktutvecklingschef på Efva Attling under 14 år. Idag driver hon egna konsultfirman Malin Carrick Development där hon, förutom utvecklar och designar egna produkter, även hjälper kunder att ta egna idéer till färdiga produkter.