Findus Green Cuisine lanserar gröna varianter av älskade favoriter

Findus Green Cuisine utökar sortimentet och presenterar tre nya maträtter; Vego Pytt, Vego Bolognese och Vego Tagliatelle Chicken Style. Tre vegetariska alternativ inspirerade av Findus stora familjefavoriter, precis lika goda som originalen.

Med hälsa, miljö och plånbok i åtanke vill många svenskar äta mer växtbaserat och byta köttet mot gröna alternativ. Nu gör Findus Green Cuisine det enkelt genom lanseringen av tre nya flerportionsrätter i form av Vego Pytt, Vego Bolognese och Vego Tagliatelle Chicken Style. Tre vegetariska motsvarigheter till Findus mest älskade favoriter, där köttet ersatts med vete- och ärtprotein. Findus nyheter kompromissar varken med smak eller plånbok, utan är minst lika goda och i samma prisklass som originalen.
– Allt fler hittar till frysdisken och det gläder oss att många söker vegetariska alternativ. Fryst mat har ett lika högt näringsinnehåll som färsk och är ett enkelt sätt för familjen att minska på matsvinnet, eftersom du endast tillagar den mängd du behöver till varje måltid. Våra vegetariska nyheter passar hela familjen, även om kosthållningen skiljer sig i hemmet. Köttälskaren får ett gott köttsubstitut och vegetarianen en bra proteinkälla. För oss på Findus är det viktigt att alla har möjlighet att äta mindre kött, oavsett livsstil och plånbok. Därför arbetar vi hela tiden för att utveckla enkla, och framför allt goda maträtter, som hela familjen kan njuta av, säger Louise Holst, Nordic Marketing Cluster Lead på Findus Green Cuisine.

Tre vegetariska favoriter på under tio minuter
Pytt har länge varit en folkkär klassiker, inte minst för barnfamiljer. Findus Green Cuisines Vego Pytt är vegansk, gjord på samma goda recept som originalet, men helt utan kött. I stället innehåller den saftiga och smakrika bitar gjorda av veteprotein, tillsammans med generösa bitar av lök och potatis för en hemlagad känsla. Flerportionspåsen är på 700 gram och tillagas på sex till åtta minuter i stekpannan.

Pasta Bolognese är för många den allra vanligaste vardagsrätten. En trygg måltid som passar hela familjen. Vego Bolognese är ett veganskt alternativ, gjord på italiensk penne- pasta, baserat på samma goda recept som originalet Pasta Bolognese, fast utan kött. I stället är den gjord på ärtprotein som fått koka i Findus klassiska bolognesesås, med smak av basilika, chili och oregano. Påsen rymmer 900 gram och tillagas i stekpannan på max tio minuter.

Tagliatelle med kyckling är en populär pastarätt, och nu finns ett lakto-ovo vegetariskt alternativ i form av Vego Tagliatelle. Italiensk pasta, baserat på samma goda recept som originalet Tagliatelle Chicken, men där kycklingen ersatts av goda bitar av ärt – och veteprotein som fått koka i en mild, krämig pepparsås och toppats med morötter, broccoli och paprika. Påsen är på 900 gram, tillagas i stekpannan och är klar på under tio minuter.