IKEA lanserar UTSÅDD – nyheter för hemmets husdjur

Nu lanserar IKEA de lekfulla husdjursprodukterna UTSÅDD, som har utvecklats i samarbete med veterinärer, experter på husdjursprodukter och en krävande panel av katter och hundar. Med UTSÅDD vill IKEA förenkla och förgylla livet hemma med husdjur, genom att erbjuda produkter som är lätta att rengöra, tål att användas dagligen och som sömlöst smälter in i hemmet. UTSÅDD säljs på IKEA.se från 21 mars och IKEA Malmö varuhus från 1 april.

Katter och hundar är en viktig del av livet hemma för många människor. Fler och fler familjer väljer att välkomna fyrbenta, lurviga medlemmar och precis som sina mänskliga släktingar har de behov som måste tillgodoses. IKEA ville utveckla ett lekfullt sortiment som tog hänsyn till behoven och önskemålen hos katter, hundar och deras familjer, samtidigt som säkerheten har prioriterats. Efter två år av utveckling och godkännande från en panel av katter och hundar är UTSÅDD äntligen redo att flytta in i husdjursälskande hem över hela världen. 

– På IKEA anser vi att husdjur är en del av familjen. Vårt mål har varit att utveckla ett sortiment med produkter som våra katter och hundar älskar och som deras mänskliga föräldrar kan må bra av och verkligen njuta av att ha som en del av sitt hem, säger Julia Rosenberg, Product Design Developer på IKEA of Sweden AB.

Äta, sova, leka och gömma sig 

Sortimentet UTSÅDD består av ett tjugotal produkter och har utvecklats runt de fyra vanligaste aktiviteterna som katter och hundar gör i hemmet – äta, sova, leka och gömma sig – och är utformad för att göra dessa aktiviteter roliga och enkla att hantera för både husdjur och människor. Bland produkterna finns: 

  • Färgglada matskålar och bordstabletter med halkskydd som hjälper till att hålla rent under måltiderna. Skålarna är keramiska och därför tyngre och mindre benägna att röra på sig och underlägget hjälper till att hålla dem på plats.  
  • En mjuk filt och sköna sängar ger komfort och ger lugn under vila samtidigt som de smälter in i hemmet. De finns i olika material och storlekar och är vattenavvisande och maskintvättbara.  
  • Leksaker i former av ben och en insexnyckel inbjuder till timmar av apportering, tuggande och sökande efter godis. Leksakerna, som är tillverkade av naturgummi och tyg, är noggrant utformade för att vara hållbara och robusta, men samtidigt skonsamma mot tänder och tandkött.  
  • Ett litet tält i filttyg och ett hus i rotting gör det mysigt för katter att gömma sig och är ett stilsäkert tillskott till alla delar av hemmet. UTSÅDD innehåller också en uppdaterad version av LURVIG som passar in fint i KALLAX. 

Säkerheten i fokus 

Husdjurens säkerhet har varit i fokus under hela utvecklingsprocessen.  

– Vi har gjort riskbedömningar baserade på forskning kring husdjur i hemmet, vi har utvärderat våra tidigare husdjurskollektioner och tagit in utlåtanden från veterinärer och experter på husdjursprodukter. Alla produkter i sortimentet UTSÅDD har testats kemiskt, mekaniskt och fysiskt, säger Julia Rosenberg.