OKKO DESIGN PRESENTERAR ”PARALLEL LINES” AV ANNA VON SCHEWEN

Det svenska designföretaget Okko Design presenterade en ny ljudabsorbent för rumsakustik tillsammans med designern Anna von Schewen under Stockholm Design Week 2024. Det är första gången som Okko Design samarbetar med den erfarna formgivaren, som befinner sig i ständig rörelse genom landskapet av möbler, miljöer och hantverk. Väggpanelen Parallel Lines är tillverkad av hampa, som är ett naturlig och hållbart material med ett negativt koldioxidavtryck och en ljudabsorption av högsta kvalitet.

Med hampafiberns mjuka och följsamma natur, i kombination med att den påminner om både en mjuk textil och ett fast papper, har Anna hittat ett sätt att uppnå volym och en luftig skulptural känsla av lugn och ljus energi. Parallel Lines är en akustisk relief som skapar lugn med sina ljudabsorberande egenskaper och med sitt eleganta konstnärliga uttryck visar den Anna von Schewens intresse och nyfikenhet för materialets estetiska uttryck och funktionella egenskaper.

”Genom att fläta de vardagliga ränderna i ett kollegieblock, har jag velat skapa en tredimensionell yta av repetition och vågrörelse. Det tunna arket av hampa har – i likhet med ett pappersark – en inneboende spänst som bidrar till att ge Parallel Lines ett lätt och poetiskt uttryck” berättar Anna von Schewen.

Parallel Lines-panelerna är 1000 x 1000 mm x 44 mm, där mittenpartiet består av en cellulosamassa av återvunnet papper och PET-fibrer, klätt med ett ytskikt av hampa. Panelerna är benvita (naturlig färg på hampan) men kan likt alla Okko Designs produkter färgas i alla RAL eller NCR färger och hängas eller klistras på väggen. De kostar 7350 kr per modul och är en produkt i ljudabsorptionsklass A.