Julmarknader i Stockholm

Foto: Colourbox

Julmarknader i Stockholm – nu är det dags igen! Julmusiken börjar sakta spelas igen och doften av glögg och brända mandlar gör sig påminda. Att besöka julmarknader är ett härligt sätt att starta julfirandet på.

Här kommer våra bästa tips på julmarknader i Stockholm!

Stortorgets julmarknad

Stockholms klassiska julmarknad med påbrå från medeltiden. Här hittar man 41 bodar som bjuder på olika delikatesser och hantverk. Passa på att smak på julkorv, karameller och glögg. Eller varför inte köpa konstsmide eller keramik att ge bort i julklapp? Marknaden är öppen från den 24 november-23 december och det är fri entré.

Drottningholms slotts julmarknad

Missa inte julmarknaden på Drottningholms slott, här finner du svenskt hantverk och närproducerad mat. Du kan hitta personliga julklappar till familjen! Passa även på att besöka Drottningholms slott eller teater. Marknaden äger rum den 8-9 december och det är fri entré.

Långholmens julmarknad

För andra året i rad anordnar Långholmens restaurang och hotell julmarknad. Här hittar du flera olika bodar som säljer hantverk, smycken, blomsterarrangemang och kläder. Passa även på att besöka Långholmens historiska miljö, såsom fängelset, ta en fika på caféet eller delta i övriga aktiviteter. Marknaden har öppet från 1-2 december och det är fri entré. 

Skansens julmarknad

Skapa julstämning på Skansens julmarknad! Här finns det 70 bodar som har det mesta från godis till mat och personliga hantverk att ge bort i jul. Här finns det även aktiviteter för barnen, såsom julpyssel, dans runt granen eller hur man firade julen förr. Ett julfirande som passar för hela familjen helt enkelt. Skansens julmarknad har öppet från 24 november-16 december. Entré för vuxna är 125 kronor, för barn 4-15 år kostar det 60 kronor och för barn från 0-3 år är det fri entré.

 

Av Elvira Gidlund