Lev i muet

Fyra av tio vuxna lider av sömnbesvär – Arla lanserar avkopplande spellista med vitt brus från  Arlagårdar

Stress är ett allvarligt problem för många och fyra av tio vuxna lider av sömnbesvär. En lösning på  problemet, som visat sig vara ett uppskattat hjälpmedel, kan vara ”vitt brus”. Nu lanserar Arla en  spellista med vitt brus av olika ljudinspelningar från Arlagårdar för att hjälpa människor att varva ner.  

Vitt brus är en bred term som täcker allt från statiskt brus till bakgrundsljud och kan beskrivas som en  sorts surranden, brummande och lågfrekventa ljud som människor använder för att varva ner. Högt  vardagstempo och en ständig digital närvaro har gjort det allt svårare att komma till ro, och här kan  ljuden vara en hjälp att stänga ute irritationsmoment. Som en del av kampanjen Lev i muet har Arla  producerat en avslappande vitt brus-spellista med olika inspelningar från en mjölkgård. 

– På en bondgård finns många harmoniska och lugnande ljud som jag tror människor njuter av,  men få får uppleva på plats. Vi lanserar nu en spellista med dessa härliga ljud för att fler ska  kunna ta del av den rofyllda upplevelse som bondgårdar erbjuder. Att luta tillbaka och njuta av  ljudet från korna på betesängen, ett stilla sommarregn eller ett glas kall mjölk som hälls upp är  ett härligt sätt att koppla av som jag många kommer uppskatta, säger Hanna Wennderdal,  Brand Manager Mjölk, på Arla.  

Ljudspåren innehåller bland annat vindens sus i sommarängen, ett stilla regn mot ladugårdstaket,  korna som betar och ett glas mjölk som hälls upp. Ljuden är inspelade på en Arlagård i Roslagen.

Här hittar du spellistan!