Månadens bästa

Av Jenny Olsson

Odlarglädje

Skapa grönska och få tillgång till färska råvaror i köket. Odlingsskåpet som är för inomhusbruk kommer från Kvänum och ingår i serien Steneby. Det fristående skåpet i ek kan fås på sockel eller ben och tillverkas på
beställning i Kvänums finsnickeri i Västergötland. Priset är 30 000 kr.

Miljövänligt och slitstarkt

Gullarp är ett vitt mattlackerat askgolv som är producerad med en patenterad teknik som härdar träet och gör det starkare. Golvet har samma varma träkänsla men är tre gånger starkare än ett traditionellt trägolv och är miljövänligt. Det är tillverkat i Skånska Viken och kommer från Bjelin, 749 kr/kvm.

Hantverk och tradition

Nyligen lanserade Søstrene Grene den nya serien Nostalgic Moments, som hyllar nostalgin och består av både ikoniska klassiker och nyheter. Med influenser från fina hantverk och gamla traditioner ger serien inspiration för hela hemmet. Från vardagsrum och hemmakontor till kök,
matbord och hemmets gröna växter. Den nya kollektionen innehåller bland annat massor av keramik och porslin som passar för färgstarka och inbjudande bords- dukningar. Från 26 kr/st.

Festliga detaljer

Lagerhaus fest- och kalaskollektion för vår och sommar går bland annat i pastell med starkare nyanser av lila och gult. Här finns tårtdekorationer, fina muggar och dekorativa vaser att förgylla dukningen med. Kollektionen finns i butik från och med maj.