Redaktionens bästa julklappstips

Blompressen Ängsfälla med skivor av akrylglas kan man pressa sommarens vackraste växter. Designad av Elin Holmberg finns den i begränsad upplaga på designtorget.se fram till 31 december. Priset är 480 kronor.

Gläd dina nära och kära med en julklapp – eller varför inte köpa en till dig själv? Här är saker jag gillar just nu, några är både praktiska och snygga andra är mest fina att se på.

Marie Heidenfors
chefredaktör

Dämpande och lugnande rumsdoften Shhh ur kollektionen The Five Seasons från Alessi i samarbete med designern Marcel Wanders, Nordiska Galleriet, 730 kronor.

Jag gillar figuriner av olika slag, den här fångar helt stilla en känsla, på samma sätt som en dansare skapar en stämning genom rörelsen. The attentive one ur serien Characters är en av fem skulpturer/ bokstöd från Kähler, 749 kronor styck.

Praktiska sidobord som kan placeras där de mest behövs för stunden. Guldig metall och vit marmor ger en lyxig känsla. Zara Home, 2 195 kronor.

Så smart, man behöver inget överkast! Påslakanset med ovansida i mjuk bomullsblandad sammet och undersida i bomull. Bäddset med örngott till singelsäng kostar 699 kronor hos H & M Home.

Sittpuffen i sammet kan även användas som fotpall, det gillar jag. Sofacompany, 2999 kronor.

Kudden Wildwood passar fint i min soffa, Klippan Yllefabrik, 240 kronor.

Taklampan Ritz sprider ett mjukt ljus tack vare den rosa glaskupan, Ellos, 919 kronor.

 

Jag bär gärna yogamattan i en riktigt läcker väska, Ceannis, 799 kronor.

Snyggt annorlunda bordslampa i svart och gulmetall från H & M Home, 999 kronor.

Spännande blomkruka i porslin med leopardmotiv, H & M Home, 149 kronor.