Sommarens nummer är här!

Den mångrika sommaren

Äntligen är den stundande sommaren här med sin ljusblå himmel, skriande måsar, vackert röda jordgubbar och barfotabarn. Med sina varma dagar och ljusa, långa kvällar vill man gärna spendera dygnets alla vakna timmar utomhus, för att verkligen nyttja allt vad sommaren innebär. Det finns så mycket som hör sommaren till, allt från härliga stranddagar till sommarfika i bersån. Förutom att sommaren ger många tillfällen för att koppla av och umgås, ger den också mer tid för projekt. Liksom att intresset för att bygga och renovera blivit extra stort under den senaste tiden, så har också intresset för trädgård och odling ökat. För många kan det vara en avkoppling och även en rikedom att kunna njuta av dofter och blomsterprakt från den egna trädgården, liksom lyckan över att skörda kryddor och grönsaker direkt från kökslandet.
I det här numret kan du få tips om hur du lyckas med att odla squash, som både är enkelt och lättodlat och kommer till sin rätt i många härliga sommarrätter. På de Gröna Sidorna kan du ta del av många matnyttiga tips på vad som finns att göra i trädgården just nu, för att man ska kunna njuta av trädgården under resterande sommarmånader.
För den som vill ha ett litet projekt under semestern visar vi också hur du gör om några vaser från Ikea till fina och naturnära detaljer. Sommaren ger också tillfälle för många grillkvällar och i det här numret hittar du både tips på härliga grillrätter, grillar och tillbehör som gör grillningen rolig och
enkel.
För den som går i tankarna att dyka ner i ett blått vattenblänk och funderar på att bygga en pool, finns också en inspirerande poolguide med tips från ett par experter.
Njut av numret och en härlig sommar, så ses vi snart igen! Glad sommar!

Jenny Olsson
chefredaktör